WorldCat knowledge base

Welkom op de knowledge base support site

Op deze pagina vindt u links naar documentatie, training, informatie over webconferenties, enzovoort.

Aan de slag

Aanvraagformulier WorldCat knowledge base
Gebruik dit formulier om de WorldCat knowledge base (KB) aan te vragen. Als uw bibliotheek al toegang heeft tot de knowledge base via de OCLC Service Configuration, kunt u dit formulier invullen om bovendien toegang te krijgen via de WorldShare interface.

Service Configuration versus de WorldShare interface

Let op: sommige bibliotheken hebben toegang tot de WorldCat knowledge base zowel via de OCLC Service Configuration interface als via de WorldShare interface. U kunt uw knowledge base informatie vanuit beide interfaces bijwerken en de wijzigingen komen ook in beide interfaces door. Sommige instellingen zijn echter slechts in een interface beschikbaar:

  • alleen in de OCLC Service Configuration interface: instellingen om de 'Nu bekijken' | 'View now' links te activeren (WorldCat Local)
  • alleen in de WorldShare interface: instellingen voor MARC Record Delivery en WorldCat Query Collection (Collection Manager)

Als u toegang wilt tot de WorldShare interface, dient u het aanvraagformulier dan (opnieuw) in.

WorldCat knowledge base webconferenties Elke week op een vast tijdstip kunt u met behulp van de tool 'WebEx' deelnemen aan een webconferentie met OCLC medewerkers in de VS. Voor deze zogeheten 'office hours' hoeft u zich niet van tevoren aan te melden.

Dinsdag 18:00 - 19:30 uur (Amsterdam CET)
Tussen de tweede en de laatste zondag van maart, en de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november gelden afwijkende tijden.

Collecties in de WorldCat knowledge base Op deze pagina kunt u de meest recente lijst vinden van collecties/databaseleveranciers die beschikbaar zijn in de global WorldCat knowledge base.

Support voor de WorldCat knowledge base

Voor ondersteuning van het gebruik van onze producten en diensten in Nederland of België kunt u contact opnemen met de Servicedesk:
E  support-nl@oclc.org
T +31-(0)71-524 66 00
P Postbus 876, 2300 AW Leiden, Nederland

De Servicedesk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Dit is een nieuwe webpagina voor support van de WorldCat knowledge base.

Deze pagina is in ontwikkeling en zal uiteindelijk onder meer ruimte bieden aan nieuws en discussiefora. U kunt een bladwijzer voor deze pagina aanmaken om op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie.

Op dit moment bevinden de discussiefora zich in het User Support Center:

Inloggen WorldShare Management Services User Support Center
Gebruikersnaam en wachtwoord nodig »

We are a worldwide library cooperative, owned, governed and sustained by members since 1967. Our public purpose is a statement of commitment to each other—that we will work together to improve access to the information held in libraries around the globe, and find ways to reduce costs for libraries through collaboration. Learn more »